Årskrönika

Med några få dagar kvar av 2016 så passar det riktigt fint med en årskrönika signerad Logscom. I förra årskrönikan lämnade vi ett nyårslöfte; vi ska fixa din virkesmärkning – och det har vi ju gjort, nu är det bara för dig att ta steget till att rationalisera bort onödigt, tidsödande och farligt arbetsmoment i din vardag. En norsk entreprenör konstaterade att hen lägger ca en timme per tusen kubikmeter på virkesmärkning!

 

Logscom kan konstatera att 2016 har varit det mest intensiva och häftigaste året på länge, för ett år sedan förhandlade vi med Sveaskog om att dra igång utvecklingsprojekt för att kunna märka virke. Tillsammans med Sveaskog, Almi och Länsstyrelsens innovationsbidrag (delvis finansierat av EU) fick Logscom kapital för att växa och satsa på en intensiv utveckling av det vi nu kallar för WOODLAND inkjet.

 

 

 

 

Logscoms tillväxt

Andrej Hjort rekryterades och vi kunde satsa hårt på utveckling med hjälp av konsulterna på Knightec. Premiär för WOODLAND inkjet i skogen var i juli. I augusti kunde vi visa upp oss för våra finansiärer och projektdeltagare, sedan har vi haft ett stort antal tester och visningar under hösten. Häftigast var när SCA besökte oss och konstaterade rejält att det var bland den bästa visningen de sett på länge!

Precis som fjolåret avslutades så sitter vi nu och förhandlar med ännu en kund, ett sågverk, om att utveckla ett automatiserat avläsningssystem för våra märkta virkesstockar.

Lanseringen fortsätter
I och med att 2016 blev året då vi visade världen att allt vi tänkt oss faktiskt fungerade klockren kommer vi under 2017 satsa stenhårt på fortsatt lansering av WOODLAND inkjet, för ju fler som använder vårt system desto bättre kommer det att bli för dig som just använder det. Ett brett användande skapar förutsättningar för oss att vidareutveckla kringliggande systemen d.v.s. avläsnings- och informationslösningar. Vårt mål 2017 är därför att vi ska kunna förse dem som förbrukar virkesråvaran med så intressant information om virket så att Vi kan betala Dig som använder WOODLAND inkjet!
Ja nu siktar vi faktiskt mot stjärnorna men vi ska i alla fall ta oss till månen innan det nya året är slut. I år har vi ordnat så att du slipper märka virke manuellt men ja du måste dock pröjsa för att få det gjort med automatik. Innan 2017 är slut hoppas vi att vi ska ha lagt grunden för att du ska slippa betala för att få virket märkt och vi öppnar därför redan nu upp tanken på att i framtiden göra WOODLAND inkjet helt gratis att använda. Vi tänker som sagt till och med i banor om att i framtiden pröjsa dem som märker virket med vårt WOODLAND inkjet.

Kommande support till Logscom under 2017
Under året blev Logscom också ett Region 8-företag, vilket innebär att vi under kommande året kommer få extra bra support och draghjälp av näringslivsutvecklare i södra Lappland. Ungefär samtidigt blev vi också ett av Uminova Innovations Exilensbolag det kommer också boosta vår utveckling. Med andra ord kommer 2017 bli ett stort år för Logscom och för dig som vill ha ordning på virket, skogsmaskinsentreprenör som sågverk och bruk.

Gott Nytt År!